Ännu en meningslös, förstoppad partiledardebatt i Sverige

Maken till förstoppad partiledardebatt får man leta efter. Men det följer å andra sidan mönstret för svensk politik de senaste 30 åren. Det händer fanimig inte ett skit. Det svänger lite till vänster, det svänger lite till höger, det tjafsas om hur man skall göra det ena och hur man skall göra det andra. Resultat, samma svenska politik i behov av ett lavemang som ännu inte uppfunnits. Skatt. Inte skatt. Miljö. Inte miljö. Vård. Inte vård. Försvar. Inte försvar. Polis. Inte polis. Skolan. Inte skolan. Invandring. Inte invandring.

Det må så vara att vi aldrig haft någon politisk vision i Sverige annat än i våra huvuden, men nu för tiden handlar debatten om hur många likes man får på sociala medier efter debatter, eller illdåd, eller konflikter.

Och till alla partiledare och språkrör i svenska partier som blir kränkta … i en debatt … lägg ner!

Hur fan orkar ni?! Om ni inte har en väg till målet så har ni inga mål, om ni inte har en idé för era visioner så har ni inga visioner. Att sitta på en stol och lite luddigt säga att än det ena och än det andra skall bort, måste till, får inte vara, måste bli bättre, ÄR INTE EN DRIVKRAFT FÖR ETT BÄTTRE LAND.

Kom igen när ni har EN PLAN.

(Och vad gäller Sveriges så kallade “ledande roll i klimatfrågor” så betalar jag hellre 500kr extra för en flygresa som jag vet drivs av mindre miljöovänligt bränsle än 100kr i skatt som är tänkt att hindra mig från att flyga. Men vi klarar inte av att bygga vägar och avlopp som klarar ett stabilt regnoväder, så vi kanske skall lugna oss lite med just uttrycket “ledande i klimatfrågor”).

Leave a Comment

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.