TV4 Sport, när du vill se dokumentärer om .. Ice Road Truckers

Förutom att en stor del av det som visas (och är tillgängligt) via svenska TV-leverantörer är rent skräp så är det lika fascinerande som det är irriterande att notera den identitetskris som många kanaler och TV-bolag verkar lida av. I Lördags zappade jag kanaler medans jag väntade på fortsättningen i en av Ishockey-VM:s matcher och noterade att TV4 Sport visade “Ice Road Truckers”. Det är förvisso inget större fel på programmet, om du är intresserad av “dramadokumentärer”, men jag har svårt att se hur en kanal som heter något med “Sport” i namnet kan visa ett sådant program.

Jag ställde frågan till TV4 via Twitter och fick till svar att “Program av den typen intresserar våra tittare mer än sportdokumentärer. Ambitionen är givetvis att visa mycket attraktiv sport.”

Jag undrar då varför man ens skall kalla kanaler för *-Sport om man ändå 1) inte visar sport och 2) har tittare som väljer sådana kanaler som egentligen inte är intresserade av sport ?! TV4:s förklaring är lika dålig som den är uppenbar. Man bryr sig inte ett dugg om att någon betalat för att se sport, så länge som man har något billigt som man kan fylla etern med på någon udda tid på dygnet så räcker det, kunden skall hålla käften och vara glad.

Jag har valt ett ganska smalt kanalutbud från min TV-leverantör (ComBort) och för kidsens skulle är det mycket natur, vetenskap, teknik och en del av det skräp som Disney producerar (läs “återvinner”) och så några sport-kanaler. Om TV4 visar “Ice Road Truckers” på TV4 Sport så undrar man om man vågar skaffa TV4 Sport Xtra, där allt visas i HD. Jag vill verkligen inte se “Ice Road Truckers” i HD.

#tv4 #tv4sport #fail #recycle #återvinning #skittv

1 thought on “TV4 Sport, när du vill se dokumentärer om .. Ice Road Truckers”

Leave a Comment

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.