Varför media borde bry sig om “milleniumbarnen” aka Y2K-Valet

2018 skall “milleniumbarnen” rösta i Y2K-valet, med andra ord för första gången. Det är inget ovanligt och inget nytt att vi har en ny årskull som skall tycka till. Vad som är realtivt nytt är medias generella kräftgång till sensationsjournalistik. Medias kritiska och oberoende granskning och rapportering, oavsett ämne, är naturligtvis alltid viktig; de senaste åren har leveransen av sådan granskning tyvärr varit av den motsatta sorten. Många journalister, tidningar och TV har en helt egen agenda och ställer sällan kritiska frågor.

Snälla, när politiker börjar svamla om vad de SKALL göra, avbryt dem på en gång. Ta ett andetag och fråga “Jo, vi har hört allt det där, men HUR skall ni göra det?” och ge er inte förrän de antingen lägger ned eller faktiskt (!) svarar på frågan.

Alla är experter i sin egen soffa, alla vill ändra på allt som är dåligt, få verkar ha en plan för exakt hur det skall gå till.

I ett samhälle som alltmer förlitar sig på alternativa sanningar (aka “sociala medier”) behövs naken och rå journalistik mer än någonsin, hur obekväm den än må vara. “Milleniumbarnen” är uppväxta med “fake news” och “fake media”, där har ni en grupp som verkligen behöver äkta journalister.

Leave a Comment

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.