Handlar du på Staples via Visma Advantage, var försiktig

Visma Advantage är en sorts “inköpsportal” där man genom “större kundmassa” kan binda upp leverantörer på avtal för att på så sätt få ned priset för köparen. Detta är inget unikt eller nytt och det finns flera andra organisationer som erbjuder detta. Du blir kund hos Visma Advantage för en kostnad och kan handla billigare på ett antal ställen.

Det låter ju bra. Så länge som du sparar mer än vad du betalar för Visma Advantage per år så tjänar du på det.

Tills du upptäcker att det kanske inte är så enkelt i alla situationer.

Visma Advantage har valt att rubricera sitt samarbete med Staples Advantage som “Staples”. Men de menar egentligen “Staples Advantage” och inte “Staples Direct” (staples.se). Tydligen, enligt Visma, så har dessa två företag helt olika prislistor och väldigt lite med varandra att göra i praktiken. Det innebär också att prisbilden för produkter ser annorlunda ut.

T ex kan du köpa pennan “Pilot Hi-Tecpoint V5 RT” (svart) på staples.se för 33,75kr ink moms styck. Om du lägger samma penna i varukorgen när du går in via Vismas portal till Staples Advantage, då kostar exakt samma artikel 68,11kr styck. Dvs mer än dubbelt så mycket.

Ja, du får rabatt på en hel del produkter hos “Staples Advantage” via Vismas portal, men var försiktig och jämför gärna priset med vad samma produkt kostar på staples.se, det kan löna sig ganska ordentligt. Om du nu vill handla på “Staples” vill säga.

Leave a Comment

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.