Giftfritt vatten i vattenflaskor till aktiva människor

Hösten är här, en ny fotbollssäsong har börjat, länge leve hösten. Eller om det är en fortsättning efter sommaruppehållet kanske 🙂 Hur som helst så kanske just du letar efter en bra vattenflaska till just ditt barn, eller kanske till dig själv. Det gjorde jag också. Eftersom priser, märken och utförande verkligen skiljer sig mellan de olika stora sportbutikerna så ställde jag lite frågor till dem om deras sortiment.

Svaret lät dröja på sig ganska ordentligt från många butiker, vilket lämnar intrycket att de kanske inte har så jättebra koll på vad deras produkter innehåller. De verkar ändå ha tagit reda på det, vilket är positivt.

Den korta versionen är att alla flaskor i alla butikers sortiment är fritt från gifter, enligt butikerna själva. De tillfrågade butikerna är XXL, Intersport och Stadium. Jag har varit runt i butikerna själv och endast på Intersport hade de ett märke som saluförs som “PBA Free”.

Då flaskor varierar i pris från 15 kr till 169 kr och mer så känns det ganska relevant att fråga vad som skiljer sig. De flesta är ju trots allt tillverkade i Kina.

Leave a Comment

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.