EU närmar sig Stasi med Chat Control 2.0

Vem kunde ana att, vi i Europa, och vi i Sverige skulle ställa oss bakom en massövervakningslag och föra os närmare det forna DDR, 34 år efter Stasis paradis försvann?

Och detta görs med den obotligt korkade motivationen att det är för att stoppa brott mot barn och försvåra för kriminella att kommunicera säkert

Krypterad kommunikation via säkra appar är snart ett minne blott i EU. Vi får se om politikerna gör ännu en kovändning när dessa bakdörrar, eller informationen de läcker, hamnar i händerna på kriminella och/eller andra stater. Mig veterligen finns det många EU-parlamentariker och riksdagsledamöter i Sverige som använder Signal, WhatsApp, m fl.

Det är lite udda att när vi flyger så vill vi att piloterna är tränade proffs. När vi ligger på operationsbordet så vill vi att kirurgerna har advekvat utbildning och kunskap. När vi lämnar barn till skolan så hoppas vi att lärarna är kvalificerade och kunniga. När det gäller rätten att kommunicera utan insyn från myndigheter, då lämnar vi gladeligen över ärendet i händerna på amatörer som inte förstår, eller vill förstå, konsekvenserna av deras beslut.

Alla partier som röstade för Chat Control 2.0 borde skämmas.

Läs mer här: chatcontrol.se

Leave a Comment

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.