SEB äger ditt företags anställningsnummer

 

Nej tack SEB, era Corporate Card duger inte

 

Som jag tidigare har sagt så tycker jag att företag med överskott i kassan som har många stillasittande individer med inget att göra skall välja SEB som företagsbank. De lägger precis så lite pengar på internutveckling och kundsupport som det ser ut.

Dagens samtal med deras Internetsupport gav mig inte direkt några positiva vibbar vad gäller utvecklingen av deras Internetbank eller om det är “Internetkontoret” det skall heta 🙂

Avgiften för dessa tjänster blir bara mer och mer motiverbar … ehrm …

 

 

SEB Internetsupport> Vad kan jag hjälpa till med
Kund> Jag har en fråga angående löneregister och anställningsnummer

(10 sekunder tystnad)

SEB Internetsupport> Jaa … vad är det för fråga då?
Kund> Jag hade ett anställningsnummer som var felaktigt nyttjat som jag behövde använda på en annan anställd i lönelistan.

SEB Internetsupport> OK
Kund> Eftersom man inte kan redigera anställningsnummer i era lönelistor (mottagare) så var jag ju tvungen att ta bort en anställd och sedan lägga tillbaka samma anställd med ett nytt nummer.

SEB Internetsupport> Precis, det är bra tänkt
Kund> Man kan ju tycka att det skulle gå att redigera anställningsnummer
SEB Internetsupport> Ja, det kan man ju tycka

Kund> Nåväl, sedan när jag lagt upp den anställda igen, som från början hade fel nummer, så skulle jag lägga upp en annan anställd med detta (tidigare) nummber.
SEB Internetsupport> OK
Kund> Men det fungerar inte, den säger att det redan finns en anställd med ett sådant nummer
SEB Internetsupport> Ja, det går inte att göra så

Kund> Jag ser det, men jag undrar lite varför det är så. SEB har väl ingenting att göra med vilka anställningsnummer vi ger våra anställda.
SEB Internetsupport> Nej, det har vi verkligen ingenting att göra med
Kund> Så hur gör jag för att ändra anställningsnummer på en anställd då
SEB Internetsupport> Det går inte, ett anställningsnummer ligger i “karantän” 13 månader efter det att det tagits bort, jag tror att det är 13 månader iaf. Det har varit så här sedan vi drog igång den här tjänsten.

Kund> Det känns som att ni skulle kunna spendera en del av alla miljarder ni gör i vinst på att bygga upp en fungerande Internetbank. Om ni har fått väldigt många samtal om detta ända sedan ni drog igång tjänsten, borde det inte sakt men säkert ha klättrat uppåt på åtgärdslistan?
SEB Internetsupport> Ja, det skulle man kunna tycka
Kund> Jag skall inte gnälla på dig, jag förstår att du inte har något med problemet att göra. Men du kan ju hälsa era utvecklare att en annan utvecklare ringde in och började skratta så han grät när han hörde förklaringen du just gav
SEB Internetsupport> Eeh … OK, det skall jag göra. Är det något annat jag kan hjälpa till med?
Kund> Nej, jag tror jag har hört så mycket jag behöver höra från SEB idag faktiskt. Tack.

 

(Nu kommer naturligtvis SEB hävda att detta är för lönestatistikens skull och inte att man varit så kortsiktig i sin kodning att man använd anställningsnummer som en primärnyckel i någon tabell någonstans. Men man kan utan några som helst tvivel konstatera att SEB tar sig friheter mot sina kunder som når nya höjder varje gång man kontaktar dem. Det är nog så att vi är för små kunder för SEB och att vi borde flytta våra affärer till någon bank som faktiskt hjälper sina kunder. Jag är inte helt säker på att den banken finns ännu, men skam den som ger sig!)

Se också: SEB | När du hellre kastar pengarna i toaletten | Corporate Card

Leave a Comment

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.