Osäkert parlamentariskt läge

Jag förstår inte riktigt det här. Oavsett vilket politiskt block man röstar på så känns tongångarna som att det är otänkbart för något parti från de RödGröna att samarbeta med Alliansen för att gå runt …

Jag förstår inte riktigt det här. Oavsett vilket politiskt block man röstar på så känns tongångarna som att det är otänkbart för något parti från de RödGröna att samarbeta med Alliansen för att gå runt SD (“må Alliansen brinna i helvetet”), men tydligen så är det full möjligt och acceptabelt att något parti från Alliansen skall “ta sitt ansvar” och samarbeta med de RödGröna .. ehm.. kan någon definera “Ansvarsfullt” för mig?

Högmod går före fall?

Är de idiologiska skillnaderna mellan (större delen av) blocken så stora att man hellre har en instabil parlamentarisk lösning än att landet inte hamnar i en vågmästarsituation?

(om vi skippar retoriken ett tag och ser på sakfrågan)

Leave a Comment

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.