Hela Norge lever – men EU-Sverige…

Svar till insändaren “Hela Norge lever – men EU-Sverige…” (Aftonbladet, 971223):

Det är precis den här typen av gnäll och total saknad av solidaritet som gör att Sverige har problem. Att flera människor väljer att gnälla och gaffla om EU hit och EU dit istället för att få ut fingret och göra någonting åt ett problem som har rötter i något betydligt äldre än EU.

Svenskar älskar att tycka synd om sig själva. Svenskar är bäst i världen på att hyckla och vara avundsjuka.

Att vi sedan accepterar våra politikers och myndigheters svineri och maktmissbruk, accepterar att det numera är fult att visa att man är stolt svensk (och jag talar inte om de sk. “nynazisterna”), och accepterar att vi har en regering som i majoritet består av ett parti som traditionellt skall stå på arbetarnas och de svagas sida; men gång på gång visar att man inte är värd dessa människors röster – gör verkligen inte saken bättre.

Sluta gnälla och visa istället ditt missnöje på ett sätt politiker förstår.

God Jul
Jocke

Leave a Comment

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.